Сімейна команда Олександра та Лесі: історія подружжя, яке лікує пацієнтів з онкологічними та офтальмологічними хворобами


Серпень 13 / 2024

Леся й Олександр Лисиці — подружжя лікарів, які працюючи разом в Охматдиті, змогли створити не лише кар’єру, а й міцну люблячу сімʼю. Вони лікують дітей та допомагають їм подолати найважчі захворювання.

Олександр Лисиця – дитячий онкогематолог, завідувач відділення трансплантації кісткового мозку та імунотерапії. Вже понад 15 років лікує пацієнтів з онкологічними, гематологічними, метаболічними захворюваннями та імунодефіцитами. У відділенні Олександра проводять алогенну та аутологічну трасплантацію кісткового мозку. А у 2020 році провели першу в Україні трансплантацію кісткового мозку від неродинного донора.

Леся Лисиця – дитяча лікарка-офтальмолог та онкоофтальмологиня. Понад 15 років працює в Охматдиті та допомагає діткам як з винятково офтальмологічними захворюваннями (ретинобластома, меланома і тд), так і з онкологічними (лейкоз, лімфома тощо). Саме останні є захворюваннями системи крові та лімфатичних вузлів по всьому організму, але є випадки, коли хвороба починає прогресувати саме з очей.

Історія майбутнього подружжя розпочалась ще під час проходження інтернатури в нашій лікарні. Тоді вони, ще не знайомі між собою, працювали у різних відділеннях Охматдиту.

Стосунки Лесі та Олександра завʼязалися під час корпоративу. «Ми сиділи спина до спини,- згадує Леся та додає: Пропозицію мені також зробив тут, у стінах лікарні, на сходах після завершення важкого робочого дня». З тих пір пара завжди разом.

Зараз подружжя виховує двох прекрасних донечок та продовжує робити все можливе, аби допомогти всім пацієнтам перемогти хвороби.

Ця особлива історія — лише одна з багатьох, де Охматдит не тільки рятує життя, але й приносить справжнє кохання. Бажаємо Лесі та Олександру завжди бути щасливими, кохати одне одного та не переставати займатися улюбленою справою – лікувати та рятувати!