Майя Іванівна працює в Охматдиті 35 років. Вона — шеф-кухарка. Усі ці роки годує пацієнтів лікарні. Під час війни харчоблок забезпечує їжею не тільки пацієнтів, а й їх батьків, лікарів та усіх співробітників, які цілодобово працюють в Охматдиті. Загалом це понад 700 людей.
Аби усіх нагодувати, кухарі починають працювати з п’ятої ранку, а закінчують об одинадцятій ночі. Раніше їх робочий день починався о 6:00 і тривав до 19:00. За часів війни співробітників на харчоблоку стало менше, а кількість порцій, яку мають готувати кухарі, збільшилася. Тож, якщо поспати вдається 6 годин — це щастя, каже шеф-кухарка.
Разом з кухарями працюють і дієтсестри, які прораховують енергетичну цінність кожної страви, і працівники продовольчого складу, які цілодобово приймають та запасають продукти. Разом вони утворюють єдину систему, що забезпечує харчування для всієї лікарні.
Щодня на кухні працюють 7 жінок. За день вони жарять 150 літрів омлету, варять 250 літрів супу, ліплять 700 пиріжків — і це лише частина з меню. Допомагають їм волонтери, які привозять частину обідів. Ми дякуємо усім ресторанам та волонтерам, які привозять їжу для Охматдиту. Дякуємо нашим чудовим кухарям, які невпинно готують для усієї лікарні.