Прем’єр-міністри України та Литви відвідали лікарню «Охматдит» після ракетного удару


Серпень 27 / 2024

З нагоди Дня Незалежності України Національну дитячу спеціалізовану лікарню «Охматдит» відвідали прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, прем’єр-міністерка Литви Інгріда Шимоніте та міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Вони оглянули зруйновані корпуси лікарні, які постраждали внаслідок ракетної атаки 8 липня.

Делегація відвідала відділення щелепно-лицевої хірургії та онкології у новому корпусі. Гості поспілкувалися з пацієнтами та лікарями, які героїчно працювали під час обстрілу та рятували дітей. Вони висловили свою подяку та підтримку медичному персоналу.

Литва продовжує залишатися надійним другом та партнером України, про що свідчить і негайна реакція на трагедію в Охматдит. Уряд Литви перерахував 1 мільйон євро на відновлення нашої лікарні. Щиро дякуємо за підтримку та допомогу!

Також представник Литви увійшов до Ради з відновлення Охматдиту, створеної МОЗ України для забезпечення прозорого контролю процесу відбудови. Литва була однією з перших, хто відгукнувся на трагедію та надав допомогу для відновлення лікарні.

Спільними зусиллями ми не лише відновимо Охматдит, але й зробимо його ще кращим та сучаснішим для наших маленьких пацієнтів. Дякуємо всій міжнародній спільноті за підтримку, яка надходить до нас щодня!

Наша сила в єднанні!